Företagshistoria:

 

2010 började två arbetsglada unga män på brandstationen i Oxelösund. På brandstationen va det tradition att utföra extrajobb för att dra in festpengar till de årliga festerna. Vi följde med på så många jobb vi bara kunde, bland annat en hel del avancerad trädfällning där de vanliga skogshuggarna tackat nej pga för stora risker.

Vårat intresse för avancerad trädfällning bara växte och växte, och drömmarna om ett eget företag likaså...

Efterfrågan på avancerad trädfällning var dock långt mycket större än vad det fanns tid till, och vilka jobb som gick att utföra berodde på om någon väg fanns i närheten. Vi två blev fast vid trädfällningen och ville jobba mer med det och utveckla våra metoder för smidig fällning, men istället för hjälp av stegbil kör vi nu klätterfällning. Något som verkligen har ökat förutsättningarna för fler jobb då vi inte behöver ha någon väg i närheten. Ett mer spännande och roligt arbetssätt som gör att fler kan bli av med problemträd från sina tomter.

 

Oxd Trädfällning HB startades under 2012 av John Pettersson och Alexander Norén.

 

Att driva firma stjäl en hel del tid, och framförallt om man gör det utöver sitt "vanliga arbete". Bristen på fritid gjorde efter tre år att av två ägare så var det bara en som vill fortsätta med verksamheten. Under hösten 2015 så avlutades därför själva handelsbolaget, och numera drivs samma typ av verksamhet vidare fast i John Petterssons enskilda firma.

Den enskilda firman döptes under hösten 2016 officiellt till Oxelösunds Trädfällning. Oxd som är förkortning på Oxelösund kommer finnas kvar, men det blir numera inga förkortningar i själva företagsnamnet.

 

Investeringar i maskiner görs löpande för att fortsätta utveckla firman i rätt riktning. Bland annat genom inköp av en flistugg för att kunna erbjuda billigare och mindre tidskrävande bortforsling av ris. Även en större modell av Bobcat klar köpts in för att göra diverse jobb i framförallt trånga utrymmen, som det ofta är på villatomter som är våran vanligaste arbetsplats.

 

 

 

 

Ring oss på nummer: 072-308 41 40 Oxelösunds Trädfällning, Sjögatan 24 B, 613 33 Oxelösund.

Copyright 2016 © All Rights Reserved